Materialer

For det meste bruger vi Cumaru brædder til vores altaner.

Vi skruer alt vores træ nedefra.

Vedligeholdelse:

Når du har valgt at investere i en terrasse eller facade i hårdttræ, er der nogle helt grundlæggende egenskaber ved træ, som du skal være opmærksom på. Træ er et smukt og levende materiale, der gennem hele dets levetid arbejder. Det vil sige, at træets farve og glød vil ændre sig gennem hele dets levetid grundet vejrpåvirkninger som sol, vind og regn. De fleste ubehandlede hårdttræssorter patinerer med en sølvgrå farve. Ønsker du at bevare træets flotte glød, fordrer det derfor, at du vedligeholder og derved beskytter træet mod vejrpåvirkninger ved hjælp af årlig rengøring og oliering deraf. Du behøver altså ikke nødvendigvis investere særligt mange timer i din nye terrasse i hårdttræ, blot du gør dig det klart, at dens levetid kun lige er begyndt, når den er monteret.

Rengøring af terrasse: Over tid gør regn og fugt din træterrasse beskidt, dette viser sig i form af eksempelvis grønne alger, skidt og andre belægninger. Derfor bør du rengøre din terrasse efter behov. Du rengør din terrasse ved at spule den med vand, påføre den terrasse-rens med en børste og derefter skrubbe overfladen på langs. Afslutningsvis skylles terrassen grundigt. Behandlingen kan gentages efter behov. Planlægger du at oliere din terrasse efterfølgende, skal du lade træet tørre minimum et døgns tid, inden du påbegynder oliebehandlingen.

Oliering af terrasse og facade:

En ny terrasse i hårdttræ bør behandles med en hårdttræsolie, allerede inden den tages i brug. Efterfølgende anbefaler vi, at du vedligeholder din træterrasse med olie minimum én gang om året. Anvend en træolie med farvepigment og fungicider. Olien skal være UV-bestandig og af en ikke-hærdende type. I første sæson tilrådes det, at du lader træet mætte ved at oliere det

2-3 gange. Træet patinerer, såfremt det ikke får olie. Olien beskytter træet, idet træets overflade bliver mere modstandsdygtig over for vejrpåvirkninger. Risiko for vindridser og revnedannelse formindskes ved oliering/voksning og virker samtidig som et ”friskt pust” til din terrasse, idet det

fremhæver træets åretegninger. Husk også at vokse enderne. Hyppigheden for oliering afhænger af, hvor udsat terrassen er for vind og vejrpåvirkning. Såfremt træet ikke

behandles ofte nok, vil det ligeledes patinere og blive gråligt.

Sådan gør du:

1. Inden du påbegynder oliering, bør du først rengøre din terrasse facade grundigt.

2. Kontroller herefter, at terrassen er helt ren og tør. Oliering må kun foregå i tørvejr, således at    olien får de bedste betingelser for at trænge godt ind i træet.

3. Olien omrøres grundigt før brug.

4. Olien påføres med en pensel eller andet malerværktøj, start altid med endefladerne.

5. Efter max 20. minutter fjernes overskydende olie fra terrassen med en ren og tør klud. Gentag eventuelt ovenstående punkter, såfremt træet ikke synes mættet.

6. Ønsker du at gøre overfladen ekstra slidstærk, anbefaler vi, at du polerer din terrasse med en polermaskine.

7. Afhængigt af vejret og herunder temperaturen den pågælgende dag, vil der gå mellem 24 - 48 timer, inden olien er gennemhærdet. Træet må i dette tidsrum, ligesom ved påførsel af olie, IKKE udsættes for vand.

Glas som værn i altaner

Vi anvender CE-godkendt hærdet lamineret glas i vores altaner

Glas er et alsidigt materiale og grundet sin styrke og høj grad af fleksibilitet, kan det som lamineret glas også anvendes som trappetrin eller gulvplader. Glasset kan kombineres med forskellige glastyper og farver. Hertil kan man kombinere – ligesom i almindelig lamineret designglas, alle tilgængelige farve- og strukturfolier, til at opnå det ønskede udseende.


Glas til gulv eller trappetrin består af 3 lag glas, som er lamineret sammen med PVB-folier. Det øverste glas er slidlaget og beregnes ikke med i den statiske vurdering af glasset.


Yderst vigtigt er den korrekte montering ligesom dimensionering af glasset i forhold til dets geometriske udformning. En korrekt montage og beskyttelse af glaskanterne, sikrer en lang levetid.

Glasbeslag som vi almindeligvis anvender er af zink

Vigtigst af alt er stålet som vi bruger. Når vi har lavet det færdige produkt bliver alt stål varmforzinket - galvaniseret.


Varmforzinkning er en af de mest effektive metoder til korrosionsbeskyttelse som findes.


Varmforzinkningen er totalt vedligeholdsfri i hele dens levetid.


I forbindelse med neddypning i zinksmelten sker der en reaktion mellem stålet og zinken, så zinken opnår en metallisk vedhæftning til stålet, og dermed giver en meget stærk og robust belægning.


Zink er et uædelt metal i forhold til stål, og derfor vil mindre skader/sår i zinkbelægningen være beskyttet katodisk, og behøver derfor slet ikke at blive repareret.



Nogle kunder ønsker et produkt i en bestemt farve f.eks. sort, grå eller hvid - disse produkter bliver først galvaniseret og dernæst malet. Således opnår man et meget holdbart produkt.